Mathematica 9 is now available
Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2005
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*November
*December
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2005

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Re: solve() problem since new ROM update

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg56972] Re: [mg56926] solve() problem since new ROM update
  • From: yehuda ben-shimol <bsyehuda at gmail.com>
  • Date: Wed, 11 May 2005 05:25:08 -0400 (EDT)
  • References: <200505100742.DAA08361@smc.vnet.net>
  • Reply-to: yehuda ben-shimol <bsyehuda at gmail.com>
  • Sender: owner-wri-mathgroup at wolfram.com

I see here a syntax problem.
1. Function name should be "Solve" rather then "SOLVE"
2. use squar brackets for functions, tather then ()
3. use == to denote "equal" and not =
So, after these corrections
Solve[x^4-1==3,x]
returns
{{x -> -Sqrt[2]}, {x -> (-I)*Sqrt[2]}, 
  {x -> I*Sqrt[2]}, {x -> Sqrt[2]}}
yehuda

On 5/10/05, Mike <jenningsmca_REMOVETHIS at hotmail.com> wrote:
> I have tried multiple problems (simple ones albiet) to solve while in
> ALG mode.
> SOLVE(x^4 - 1 = 3, x)
> but this provides no result. Just returns the question with no answer.
> The answer should be x = -Sqrt(2) or x = sqrt(2).
> 
> The example works in RPN, but I use both environments depending what I
> am doing. It worked before the upgrade.
> Am I missing something here!
> 
> - Mike
> 
>


  • Prev by Date: Re: solve() problem since new ROM update
  • Next by Date: Re: Partitioning a list from an index
  • Previous by thread: Re: solve() problem since new ROM update
  • Next by thread: Re: solve() problem since new ROM update