Mathematica 9 is now available
Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2007
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2007

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Re: JLink error on startup

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg77391] Re: JLink error on startup
  • From: Chris Osborn <chrisosb at gmail.com>
  • Date: Thu, 7 Jun 2007 04:09:17 -0400 (EDT)
  • References: <f43eqh$142$1@smc.vnet.net><f463lf$qds$1@smc.vnet.net>

On Jun 6, 5:52 am, "Solomon, Joshua" <J.A.Solo... at city.ac.uk> wrote:
> same here.
> on a mac.
> wolfram recommended re-installation.
> i did this.
> the problem did not return.
> j
>
> On 5/6/07 11:44, in article f43eqh$14... at smc.vnet.net, "ChrisOsborn"
>
> <chris... at gmail.com> wrote:
> > To all,
>
> > I experience the following error on startup of Mathematica:
>
> > JLink`InstallJava::fail: A link to the Java runtime could not be
> > established.
>
> > Then the system appears to work as normal.
>
> > I am using version 6.0 (student) on Windows XP.
> > I could not find any documentation for this failure.
>
> > Can anyone offer a possible explanation?
>
> > Much obliged,
> >Chris

Thank you for the suggestion.

Chris



  • Prev by Date: Re: apparently I don't know how to use Map (or Apply or MapThread)
  • Next by Date: Re: Version 6.0 Problems
  • Previous by thread: Re: JLink error on startup
  • Next by thread: $CellContext