Mathematica 9 is now available
Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
1999
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*November
*December
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 1999

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Re: Problem with Fonts

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg15977] Re: Problem with Fonts
  • From: Brett Patterson <Brett.Patterson at durham.ac.uk>
  • Date: Fri, 19 Feb 1999 03:27:00 -0500
  • Organization: University of Durham
  • References: <79ebl2$9td@smc.vnet.net> <7afuc5$a7p@smc.vnet.net>
  • Sender: owner-wri-mathgroup at wolfram.com

Hi Tom,

I had the same problems myself when I stated using eXceed on my PC
to run mathematica on a remote Unix machine. After quite a bit
of fiddling about, I managed to solve the problem and now
Mathematica looks fine with eXceed.

Firstly, download the PCF font files from http://www.wolfram.com
There's also quite a bit of useful advice there in the Support area.
The PCF fonts have to be installed into the eXceed system.
That procedure is explained in the eXceed help files.
Lastly, you need to make sure that these fonts are listed
in the correct order in the eXceed database. Otherwise,
for example, eXceed will use fixed size fonts instead of
TrueType fonts---this happens if the TT font is lower in
the database list than the fixed size font: eXceed just used
the first one it finds and if it's a fixed size font it will just scale
it to the desired size, possibly with horrible consequences!

Good luck!

Brett Patterson

Tom Melluish wrote:

> I have a similar problem to Ghulam.  I use Mathematica on a DEC Unix system
> and when I log in on an XTerm I have no problems.  However, when I log in to
> the system from my PC using Exceed, I get some very nasty font problems
> which make it pretty much impossible to do anything useful.  It's definately
> a font problem: Mathematica interprets input correctly (and does the
> appropriate things) but it outputs some very strange characters.
>
> I don't have similar problems with any other packages and Exceed: Emacs,
> Netscape etc all work fine.  Any help would be most welcome.
>
> Regards,
>
> Tom
>
> t.melluish at dcs.rhbnc.ac.uk
> +44 (0) 1784 443436
> Computer Science
> Royal Holloway, University of London
>
> Ghulam H. Bham wrote in message <79ebl2$9td at smc.vnet.net>...
> >I am having problems with fonts, when I try to use Mathematica remotely.
> >The brackets or paranthesis, don't appear right. I use Exceed first,
> >and then I use either Telnet or QVT to log on. I am using a PC.
> >
> >Ghulam Bham
> >

--
======================================================================
Dr Brett A. Patterson              Room 148
Astronomical Instrumentation Group Tel: +44 191 374 2105
Department of Physics              Fax: +44 191 374 3749
University of Durham               mailto:Brett.Patterson at durham.ac.uk
South Road, Durham DH1 3LE, UK     http://star-www.dur.ac.uk/~bap




  • Prev by Date: Re: Text in Metafiles ...
  • Next by Date: Re: Smarter 3D listplot clipping
  • Previous by thread: Re: Problem with Fonts
  • Next by thread: Function definition