Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2001
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*November
*December
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2001

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Export : LinkConnect::linkc: <1> is dead; attempt to connect failed.

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg30287] Export : LinkConnect::linkc: <1> is dead; attempt to connect failed.
  • From: Roland Pabel <pabel at tabu.uni-bonn.de>
  • Date: Sun, 5 Aug 2001 16:18:32 -0400 (EDT)
  • Sender: owner-wri-mathgroup at wolfram.com

Hi,
I'm running Mathematica-4.0.1 on SuSE-7.2 Linux . 
I think it was the first time I used the "Export" procedure in
Mathematica since I updated to Suse 7.2 with my new system (Dual
P3-1GHZ, 1GB Ram).
On my old computer and all earlier SuSEs "Export" worked perfectly...
So this may be a SuSE or system problem, but i am unsure :

Whenever I try to export any picture 
Export["/home/roland/test.jpeg", bild]
the error box pops up and shows :
sh:
/Secure/Mathematica-4.0.1/SystemFiles/Converters/Binaries/Linux/JPEG.exe:
No such file or directory
sh:
/Secure/Mathematica-4.0.1/SystemFiles/Converters/Binaries/Linux/JPEG.exe:
No such file or directory
and in the Notebook this is written :
LinkConnect::"linkc": "\!\(\[LeftSkeleton] 1 \[RightSkeleton]\) is
dead; \
attempt to connect failed."

I checked, the file is there : (path is correct,too)
-rwxr-xr-x    1 root     root       370496 Jul  9 19:14 JPEG.exe* 
and it is a linux executable (despite the exe ;-) :
JPEG.exe: ELF 32-bit LSB executable, Intel 80386, version 1,
dynamically linked (uses shared libs), not stripped

But even a ./JPEG.exe in bash yields 
bash: ./JPEG.exe: No such file or directory
(although command completion via Tab in the shell works).

I tried renaming the file, copying it to other directories, using
other shells, always the same.
After that I rebooted under 3 different kernels (2.4.7ac3, 2.4.6ac5,
Suse-2.4.4-64GB). Then I reinstalled Mathematica in a different
directory,
but nothing helps.
Does anyone know what's behind this? (It's probably just a weird
little switch that needs to be changed, but I can't think of any)
thanks for your help
Roland
-- 
ICQ UIN 49339118			Linux Counter #88774
GPG-Key 1024D/C969F3F2 2001-02-28 Roland Pabel <roland at pabel.net>
fingerprint = C8A7 BF6A 12FE CE55 724D  667B 4060 B228 C969 F3F2


  • Prev by Date: Re: Inserting Text Lines into GraphicsArray?
  • Next by Date: Re: Loading packages within packages
  • Previous by thread: Importing Graphics into Mathematica notebooks?
  • Next by thread: RV: Re: Drawing transparent objects.