Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2005
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*November
*December
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2005

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Problem with Hyperlinks

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg57695] Problem with Hyperlinks
  • From: Helen Read <hpr at together.net>
  • Date: Sat, 4 Jun 2005 03:04:41 -0400 (EDT)
  • Reply-to: read at math.uvm.edu
  • Sender: owner-wri-mathgroup at wolfram.com

In Mathematica 5.1.0 and 5.1.1, I am having a problem with internal 
hyperlinks (i.e., links to another location within the same notebook) 
when using Save As Special and saving to HTML (or XML).

I have an example of a notebook posted at

http://www.cem.uvm.edu/~read/math/hyperlinks.nb

The link from the first cell to the bottom of the notebook works fine, 
as does the external link to a webpage.

Here is the resulting html page after a SaveAsSpecial (HTML).

http://www.cem.uvm.edu/~read/math/hyperlinks.html

The external link is OK, but the internal link within the page does not 
work. If you view the page source, you can see that the syntax for the 
internal link is a mess, and there is no named anchor at the bottom of 
the page.

A colleague of mine discovered this problem when he tried to save a 
large notebook with many internal links into html. (It worked fine a 
year ago with an earlier version of Mathematica.) If it comes to it, I 
can edit the html for him to get his webpage working, but as I say, it's 
a large file with many internal links. Is there any way to get 
Mathematica to handle the internal links correctly when saving as html?

-- 
Helen Read
Mathematics & Statistics
University of Vermont


  • Prev by Date: Re: Print a selection within
  • Next by Date: Re: simple set operations
  • Previous by thread: Re: Solving double integral without Error function
  • Next by thread: adding text to a plot erases plot?