Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2005
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*November
*December
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2005

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Re: Lost connection to license server

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg62350] Re: [mg62283] Lost connection to license server
  • From: "Yasvir A. Tesiram" <tesiramy at omrf.ouhsc.edu>
  • Date: Mon, 21 Nov 2005 05:25:23 -0500 (EST)
  • References: <200511191054.FAA16449@smc.vnet.net>
  • Sender: owner-wri-mathgroup at wolfram.com

Hi,
It is hard to know. Is MathLM running on the same computer that you are 
running MathKernel? If so, check to see that you haven't inadvertently 
set yourself on a timed lease.
If MathLM is on a remote computer, you should try and log on to the 
computer that serves the license and check the log file (assuming you 
write one) to see what happened. Then restart it, assuming you are the 
system administrator and assuming that MathLM had crashed. When this 
happens, is the server still running? Can you log on to it?
There is also the issue of connection quality. So, if the connection is of
poor quality, you will lose signal from time to time. 
What version of MathLM is it?
What OS is it running on?
Are you the only user?

Regards
Yas


On Sat, 19 Nov 2005, Manuel Schmidt wrote:

> Hi,
>
> I run a MathKernel over MathLink with a License from a MathLM. Sometimes
> this licenseserver crashes and I get through the link a
>
> MenuPacket[2, Lost connection to server> ]
>
> now with LinkWrite[theLink,"retry"] i want to tell the kernel to
> reconnect to MathLM, but I get again the same message as above.
>
> What am I doing wrong?
>
> Thanks,
> Manuel
>


  • Prev by Date: Re: statistics questions
  • Next by Date: Re: Programmatic Search and Replace
  • Previous by thread: Lost connection to license server
  • Next by thread: Re: Lost connection to license server