Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2005
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*November
*December
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2005

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Re: Re: what is wrong with this plot?

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg60936] Re: [mg60861] Re: what is wrong with this plot?
  • From: Chris Chiasson <chris.chiasson at gmail.com>
  • Date: Tue, 4 Oct 2005 01:25:01 -0400 (EDT)
  • References: <200509290941.FAA01074@smc.vnet.net> <dhir7a$lne$1@smc.vnet.net> <200509301037.GAA29346@smc.vnet.net>
  • Reply-to: Chris Chiasson <chris.chiasson at gmail.com>
  • Sender: owner-wri-mathgroup at wolfram.com

WRI sent an email about this, I have cut and pasted it below:

 -- Wolfram Research Technical Support --

This is a response to your email.
The reply to your question can be found at the bottom of this message.
Our classification number for this message is: [TS 27967]
Please give this number in any future correspondence
related to this question. If you leave this number in
the Subject: [mg60936] header in the form [TS 27967], it will
automatically be reassigned to the original technician.

From: WRI Technical Support <support at wolfram.com>
To: mathgroup at smc.vnet.net
Subject: [mg60936] re: MathGroup posting

ref: MathGroup posting
---------
http://forums.wolfram.com/mathgroup/archive/2005/Sep/msg00785.html

Re: Re: what is wrong with this plot?

Subject: [mg60936] [mg60836] Re: [mg60807] Re: [mg60762] what is wrong with this plot?
From: Chris Chiasson <chris.chiasson at gmail.com>
To: mathgroup at smc.vnet.net
Reply-to: Chris Chiasson <chris.chiasson at gmail.com>

To MathGroup Responders (thanks, btw):

My response is late because I reinstalled everything on my computer
since my last post... Nobody seems to have experienced the same
problem I had. I reproduced it again after the reinstall, though it
isn't as bad as it was before. The problem is that the fraction line
is broken. To prove to you that I am not (too) crazy, I put
screenshots on my website. The first one was taken before I changed
Windows' graphics settings around to see if that made a difference
(bit depth, performance options, etc):
http://chrischiasson.com/files/MMAGraphTextError1.png
http://chrischiasson.com/files/MMAGraphTextError2.png

What would cause this?

I have also seen it in some exported PDFs before...
---------

----------------------------------------------------------------------------

Mr. Chiasson,

I found your note on MathGroup archive (above).  I looked at
archives, so I do not know if an answer has been provided over
the weekend.

I duplicated the problem with Mathematica for Windows 5.0 and 5.2,
and Macintosh 5.0.  On Macintosh version 5.2, the line was
continuous; this may be why some MathGroup responders did not
see it earlier.  (Also, your earlier posts were not as clear as
to what problem you were asking about.)

The broken line may be an artifact of an old issue with PostScript
rendering.  You seem to have found a good a workaround with
TraditionalForm.  Corrections for PostScript-related problems are
being worked on; I do not have a schedule for when versions with
them will be released.


Bruce Miller
Technical Support
Wolfram Research, Inc.
support at wolfram.com
http://support.wolfram.com/


----------------------------------------------------------------------------

If this issue is resolved, please consider taking a few minutes
to give us some feedback on your experience. Please visit
http://support.wolfram.com/survey/?trackingnumber=27967
and give your honest answers to these three short questions.
Thanks for taking the time to help us improve.

On 9/30/05, Jens-Peer Kuska <kuska at informatik.uni-leipzig.de> wrote:
> Hi,
>
> have you try to print the plot ? and does the PostScript
> output the same problem ?
> This comes usual from the font metrics, that may be a bit
> different for the Windows fonts (Times New Roman instead of Times, ..)
> and this small differences cause that Mathematica "think"
> the character is 9 pixel wide while the character in the Windows font
> is only 8.8 pixel wide.
>
> If I remember right, there is some where  a performance switch for
> Windows to use antialiasing for the true type fonts, and this should
> reduce the effect.
>
> Regards
>   Jens
>
> "Chris Chiasson" <chris.chiasson at gmail.com>
> schrieb im Newsbeitrag
> news:dhir7a$lne$1 at smc.vnet.net...
> | To MathGroup Responders (thanks, btw):
> |
> | My response is late because I reinstalled
> everything on my computer
> | since my last post... Nobody seems to have
> experienced the same
> | problem I had. I reproduced it again after the
> reinstall, though it
> | isn't as bad as it was before. The problem is
> that the fraction line
> | is broken. To prove to you that I am not (too)
> crazy, I put
> | screenshots on my website. The first one was
> taken before I changed
> | Windows' graphics settings around to see if that
> made a difference
> | (bit depth, performance options, etc):
> |
> http://chrischiasson.com/files/MMAGraphTextError1.png
> |
> http://chrischiasson.com/files/MMAGraphTextError2.png
> |
> | What would cause this?
> |
> | I have also seen it in some exported PDFs
> before...
> | On 9/29/05, David Park <djmp at earthlink.net>
> wrote:
> | > Chris,
> | >
> | > Did you want this?
> | >
> | > Plot[x^2, {x, 0, 10}, Epilog ->
> | >    {Text[HoldForm[Sqrt[23/16]], {5, 50}]}]
> | >
> | > David Park
> | > djmp at earthlink.net
> | > http://home.earthlink.net/~djmp/
> | >
> | >
> | > From: Chris Chiasson
To: mathgroup at smc.vnet.net
> [mailto:chris.chiasson at gmail.com]
> | >
> | >
> | > Dear MathGroup,
> | >
> Plot[x^2,{x,0,10},Epilog->{Text[DisplayForm@ToBoxes[Sqrt[23]/4],{5,50}]}]
> | > How can I achieve the desired effect of the
> square root with the
> | > fraction inside the plot?
> | > --
> | > Chris Chiasson
> | >
> http://chrischiasson.com/contact/chris_chiasson
> | >
> | >
> | >
> |
> |
> | --
> | Chris Chiasson
> | http://chrischiasson.com/contact/chris_chiasson
> |
>
>
>


--
Chris Chiasson
http://chrischiasson.com/contact/chris_chiasson


  • Prev by Date: Re: Dynamically defined URL
  • Next by Date: Re: Import-Function buggy in Version 5.2 ?
  • Previous by thread: Re: Re: Re: what is wrong with this plot?
  • Next by thread: Re: simultaneous ... and ___