Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2007
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2007

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Re: Re: Java failure

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg77436] Re: [mg77392] Re: Java failure
  • From: "Chris Chiasson" <chris at chiasson.name>
  • Date: Fri, 8 Jun 2007 05:40:31 -0400 (EDT)
  • References: <200706051101.HAA01935@smc.vnet.net> <f464g8$t4g$1@smc.vnet.net>

well, I don't know if it will work for you, but I once had the same
message on linux in 5.2 and the following command (sent to me
privately) in my init.m took care of the prolbem:
JLink`InstallJava`Private`$UILinkProtocol="TCP"


On 6/7/07, Chris Osborn <chrisosb at gmail.com> wrote:
> On Jun 6, 6:06 am, "Chris Chiasson" <c... at chiasson.name> wrote:
> > are you on linux?
> >
> > On 6/5/07, osbo... at gmail.com <osbo... at gmail.com> wrote:
> >
> > > Just about every time I run Mathematica 6.0 I get the following
> > > message after doing the first evaluation:
> >
> > > JLink`InstallJava::fail: A link to the Java runtime could not be \
> > > established.
> >
> > > And then nothing comes of it.
> > > Does anyone know what could be causing this?
> >
> > > Thanks,
> > > Chris
> >
> > --http://chris.chiasson.name/
>
> No, I am using Windows XP (service pack 2).
>
> Chris
>
>
>


-- 
http://chris.chiasson.name/


  • Prev by Date: 3D interpolation
  • Next by Date: Re: Best practice for Mathematica package development
  • Previous by thread: Re: Java failure
  • Next by thread: Re: Re: Java failure