Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2004
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*November
*December
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2004

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Re: Eigensystem: different solution in V5.0 and V4.1 ??

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg48322] Re: Eigensystem: different solution in V5.0 and V4.1 ??
  • From: ivo.bleylevens at facburfdaw.unimaas.nl (Ivo bleylevens)
  • Date: Mon, 24 May 2004 00:45:18 -0400 (EDT)
  • References: <c8mu5a$8nu$1@smc.vnet.net> <c8pu0g$kps$1@smc.vnet.net>
  • Sender: owner-wri-mathgroup at wolfram.com

Hi Fred !

You said: "Plug your results back into the fundamental relationship."
I checked this in two ways:
* The relation A*v = labda*v, where A is my 512x512 matrix, v an
eigenvector and labda an eigenvalue of A doens't solve at all for the
512 computed values/vectors.
* The eigenvalues of the matrix A are the solutions of a system of
equations (because of using the Stetter-Moeller techniques). Plugging
the eigenvalues into this system doens't solve the system.

The eigenvalues calculated with Mathematica 4.1 at all machines (AMD &
Intel) and Mathematica 5.0 at the AMD machines solve both the equation
and the system of equations rather perfectly !!

Thanks for your reply anyway !!

Ivo


  • Prev by Date: Re: Problem with function
  • Next by Date: Re: Eigensystem: different solution in V5.0 and V4.1 ??
  • Previous by thread: Re: Eigensystem: different solution in V5.0 and V4.1 ??
  • Next by thread: Re: Eigensystem: different solution in V5.0 and V4.1 ??