Services & Resources / Wolfram Forums / MathGroup Archive
-----

MathGroup Archive 2007

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Re: Re: Install problem, 6.0, Mac OS 10.4.10: No kernel connect?

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg81717] Re: [mg81661] Re: Install problem, 6.0, Mac OS 10.4.10: No kernel connect?
  • From: Syd Geraghty <sydgeraghty at mac.com>
  • Date: Tue, 2 Oct 2007 05:35:39 -0400 (EDT)
  • References: <fdnlls$kog$1@smc.vnet.net> <200710010841.EAA22606@smc.vnet.net>

I experienced the same thing on the same machine as you. WRI support  
had me uninstall 5.2 and then install 6.0.
That worked.



Syd Geraghty



On Oct 1, 2007, at 1:41 AM, ragfield wrote:

> On Sep 30, 3:10 am, AES <sieg... at stanford.edu> wrote:
>> Installed Mathematica 6.0.1 from purchased CD to Applications  
>> folder on
>> MacBook running OS 10.4.10 and having 5.1 already installed --
>> installation process all seemed to go OK.
>>
>> Dbl-clicked the app, it started up; supplied Password as  
>> requested.  The
>> "About Mathematica" box shows correct name, license number, etc.;
>> opening an old notebook produces green bar across top suggesting a
>> compatibility scan; new notebook window can also be opened -- but
>> invoking any menu command or attempting to execute any cell leads to
>> dialog box:
>>
>>    "Mathematica could not establish a connection to the kernel.
>>     Kernel: Local.
>>     Low-level MathLink error: Launch failed."
>>
>> Same result after clearing the decks and installing from the 6.0 CD I
>> was first sent some months ago.
>>
>> I've emailed Wolfram, but any suggestions to try while I wait?
>
>
> Try running Mathematica.app/Contents/MacOS/MathKernel from the command
> line.  Does it print any error messages?
>
> -Rob
>
>




  • Prev by Date: Re: Simplifying Log[a] + Log[expr_] - Log[2 expr_]: Brute force necessary?
  • Next by Date: Re: Modifying the Default stylesheet?
  • Previous by thread: Re: Install problem, 6.0, Mac OS 10.4.10: No kernel connect?
  • Next by thread: Re: Install problem, 6.0, Mac OS 10.4.10: No kernel connect?