Services & Resources / Wolfram Forums
-----
 /
MathGroup Archive
2001
*January
*February
*March
*April
*May
*June
*July
*August
*September
*October
*November
*December
*Archive Index
*Ask about this page
*Print this page
*Give us feedback
*Sign up for the Wolfram Insider

MathGroup Archive 2001

[Date Index] [Thread Index] [Author Index]

Search the Archive

Notebooks do not display correctly in 1024X768

  • To: mathgroup at smc.vnet.net
  • Subject: [mg28194] Notebooks do not display correctly in 1024X768
  • From: B Carmichael <bcarmich at ehess.cnrs-mrs.fr>
  • Date: Wed, 4 Apr 2001 04:13:19 -0400 (EDT)
  • Sender: owner-wri-mathgroup at wolfram.com

I am using Mathematica 4.1 on a Toshiba Satellite 4060XCDT running 
Windows 2000 Pro with a Trident Video Accelerator 9525DVD video card.

About two weeks ago, I started experiencing a problem that looks like to 
be caused by corrupted Front End preferences file and caches. More 
specifically, in the optimal display mode for my machine (1024X768, 16 
bits colors), notebooks and palettes are no longer display correctly, 
only the frames with a white background appear on the screen. Typed 
texts do not show up either in the input window. Moving the basic input 
palette avec the notebook window fills the window with multiple shadows 
of the palette. These stay on even if I refresh the screen.

I contacted mathematica tech support that replayed:

1) to make sure that multiple versions of mathematica fonts were not 
installed on my machine.
2) to reinitialized the preferences file and caches following the 
procedure outlined in 
http://support.wolfram.com/FrontEnds/System/CorruptPreferencesCache.html

Neither solution solved the problem.

However, looking for a solution I found that the problem seems to be 
linked to the color depth option of my computer display. For instance, 
the problem disappears if I reset the option to 800X600 (32 bits colors) 
and reappears with 800X600 (16 bits).  32 bits colors are not available 
in 1024X768 mode.

I tried to uninstall/reinstall mathematica with no result.

Once again, this problem started two weeks ago. Mathematica 4.1 was 
working fine up to then. I have not install new software and I have not, 
as far as I know, changed the options of Windows 2000. Mathematica is 
the only program not currently working properly on my machine.

Anyone has already experienced similar problem and hopefuly found a 
solution? I would appreciate some help


B Carmichael
chercheur invite
Groupe de recherche en Economie quantitative d'Aix-Marseille (GREQAM)
et
Departement d'Economique
Universite Laval


  • Prev by Date: Re: Text and 3D graphics overlay
  • Next by Date: Re: Re: C, MathLink or Java, J/Link
  • Previous by thread: Re: Serious bug in MatchQ causes crashes and incorrect results
  • Next by thread: Re: Notebooks do not display correctly in 1024X768